Sudut Kreatif

Wednesday, February 4, 2009

Kerja security yg paling lama masa kerjanya.. 12 jam!


Otak lembab. GabraK! takleh pikiaq!. korang rasa cam tu tak klo tiba2 bangun tido terkejuit?. korang tdo pukui 7 pg, pastu tiba2 bunyi PUM!. macam ada benda meletop!. fuuH! terbukak bijik mata push!. Hah! bengong sekejap!. dan automatic badan terangkat mcm korang tengok WWE wrestling, yg dah pingsan kena ketok dengan kusi kemudian tiba2 zuss! bangun, nama dia undertaker. tengOk jam kul 9.45 pg...


kOrang pernaH terpikir tak, yg korang sebenaRnya banyak tdo? dari kajian yg telah dibuat..satu hari normal tdo adalah 6-8 jam. Yerker? itu kajian dari dokter dan paka2 tdO la.. tapi kalau ada contoh2 yang yg pernah aku dengar setakat ni manusia hanya memerlukaN 3 jam untuk tdo.. ? benaRkah? Mengambil waktu mLm 2 jaM dan siang d tengahari 1 jam. cukop. bolehkah?


21 jam yg tinggal naK buat apa?. nak kerja? kerja 8.30am sampai 5.30pm. 8jam aja, belajar pon lebih kurang 9pg - 12 tghari lebiH kurg utk U, businessmaN ambik masa 10pg-12tghari pastu mlm ambik masa 2 jam lepas. lg senang kalau kerja sndiri. And kalau security saja yg pnjang sikit masa kerja, 7pg-7mlm. lebihan masa tadi naK wat apa?


bersantai? bersama keluarga? atau.. membaca buku? atau beribadat!?.. owH!.. untuk mengingatkan haq sebenarnya diri kita.. yang mana paling utama?.. dan susunan korang kat diri korang sebenarnya perlu dan tak perlu korang susah hati kalau apa yg korang susun tu tak terbuat, kenapa? sebab korang telah berusaha merancang apa yg korg rancangkan.korang dah usaha.. kemudian.. korang tertido! fuuH! nak wat camner?


Ni sebenarnya pemikiran Aku masa aku bangun tido terkejuit! berpinau2.. tak normal.. aku try.. terus ngadap pc ni.. and try luahkan apa yg boleh aku buat semasa kepala tengah blank! inilah hasilnya.. korang pon tak paham apa yg aku paham.. haha.. jap nak pi mandee n gosok gigi.. haha... bye.. ping!